Thursday, 28 September 2017

NEXT JOURNEY


salam sejahtera too.

yes next journey . new another journey after matrik journey. one year kat matrik had been end ! okey rindu matrik! tak leh move on lagi kot .

tapi perjuangan harus diteruskan. btw lama sgt tak update blog. awkward nak start balik. so aku update je lah and iam ignore if ada or takde org baca . whatever je lah . rasa mcm nak stop je blog ni . tapi im in love with my on blog . this blog ada bnyak cerita ! yes story about my life . ye lah nak  buat tutorial ke nak bgi tips ke apa ke aku tak reti. hahahahah . 



okey aku now baru sambung study kat UITM . ye uitm . ye uitm . hahah
okey kat mana yeeee kat MELAKA you alls !!!!!
jauh kan kena campak hahhaa. okey ni lah hidup sebagai seorang traveler . cewahhhh . dari perak ke perlis and seterusnya ke melaka . okey bukan jasin bukan lendu but UITM KAMPUS BANDARAYA MELAKA . yes tgh2 town . hahahh mall everywhere. buat masa ni aku tak gi mn2 lagi sbb takde geng lagi . hahhaha maybe akan datng . okey uitm aku ambik ijazah sarjana muda pengurusan perniagaan (kepujian) perniagaan antarabangsa . or degn singkatan budk2 uitm panggil course IB . okey aku tak expect for this new journey . omggggg degree dah . oeky of cuz lah takut ! semoga aku dengan kawan2 yg tgh sambng degree dapt graduate on time ! AMIN . andddddd aku the only student matrik perlis kat melaka ni. hahaha takde geeng .. tapi uum ramai kawan2 ku ! tak adil ! aku sunyi kot tanpa mereka !

okey dah jauh dri abah dengn mak and my home sweet home . takleh balik selalu sbb jauh. kat uni ni kan bebas .k semua org tau . yes bebas . so first time masuk serious aawkward ! tempat mkn yg dekat pun satu je . yg lain agak jauh takleh gi sorg2 sbb bahaya . housemate semua okey2 tapi tu lah sekejap je lepastu tukar . sbb maybe ada yg dpt kolej ada yg kena cri tempat tinggal sendri sbb kolej limited . student baru selalunya semua dpt kolej kediaman. tpi next sem kena mohon klau dpt, dpt . if not kne lah cr tmpt lain . hopefully dpt kolej ! 

okey bnyak benda nk cerita tpi malas! aku ni malas je kan . hahahah whatever . 

bye

-NS-


Saturday, 23 July 2016

MY NEW JOURNEY

Assalamualaikum 

lama gila tak update !
nak start pun dah tak reti kot ! hahah

okey new journey 
my new journey at KOLEJ MATRIKULASI PERLIS (KMP)
okey dah sebulan baru nk cerita . masa first2 tu tak de feeling . hahha 
skarng ni baru ada idea nak cerita . 

first thing first ! roomate aku ! gila baik ! memng sama2 masuk air . masa first week tu memng masing2 tak tunjuk lagi gila dia tu . skrg ni . hahaha memang . haish ,hahah speechless terus . 
isu2 negatif maybe belum lagi . insyaallah takde . hahah semogalah . dah besar dah masing2 . kawan semua memng best . nk kata ada bff tu takde la . awal lagi . but my geng RED is NUMBER ONE FOREVER . memng takde pengganti . 

okey next . study . okey new environment . so maybe banyak benda yg kelang kabut lagi . ye lah org tak pernah stay jauh dari family and tak pernah stay asrama . memang lain lah suasana belajar . skrng ni awal lagi . so tak stress sgt . stress sikit2 lah . now keje pun dah nak start bnayk. dah lah dgn ngantuknya dgn keje bnyaknya . hadui . pernah satu hari tu aku tidur pukul 2;30 pagi . tk pernah aku buat hw sampai pukul 2;30 pagi . hahahha 

then , crush. hahaha jgn cerita lah . memng ada . haha normal lah tu . hahaha okey taknk cerita panjang2 sbb memng pnjng . 

okey kt KMP ni . aku try to achieve my target . aku takut juga lah . eee takut sgt . ni lah penentu aku masuk U ke tak . memng kena struggle gila . berkali ganda struggle dr SPM. subjek makin susah . makin mencabar . pensyarah kat sini memng superb baik . memng diorg bnyak tolong student . pensyarah utk class aku memng terbaik dan sgt baik . bersyukur gila kot . takde lah stress sgt . 

okey apa yg best kat sini . haha nnti dulu mana boleh cerita skrg . aku baru sebulan kot . aktiviti pun tak bnyak lagi . 

anddd . kebnyakkn student kat sini org PERAK . hahhaha . tappi yang pasti roomate aku org sg.petani, kedah . memang lepasni ckp kedah lah aku . and ada sorg roomate org pinang . so best la sbb dari different tempt kn . 

okey ! aku ngantuk kot . hahhaha 

Sincerely , 

NUR SYAFIQAH 

Tuesday, 8 December 2015

FIVE ZERO ONE

ASSALAMUALAIKUM

FIRST THING FIRST 

CONGRATULATION TOO ALL SPM CANDIDATE YANG BERJAYA MENAMAT PELAJARAN ANDA DI PERINGKAT SEKOLAH MENENGAH !!! 

SO ! JOM KITA ENJOY !

ops ! hahah amboi terover .. btw im happy and bersyukur sgt dpt habiskan SPM dengan tenang alhamdulillah .. haha takut gaizz tunggu result .. 

happy plus sedih 

ye lahh mana tak sedih lepas ni tak menjalani rutin macm sebelum .. tak dgr lagi cikgu membebel kan perhimpunan . dalm kelas . kena marah sebb tk siap homework . dapt homework yg melambk. and lepas tak update kat twitter pasal homework yg bertimbuun .. ya Allah perasaan apakah ni .
and  more kawan2 .. kawan2 sekelas yang ya ampun comel2 handsome2 pelik2 gedik2 baik2 mcm2 ada hahah.. rindu kot nak sembng nak cerita nak gelak2 buat lawak yg tak pernah lawak .. and more .. andddddddd rindu nak mkn bekal diorg yg sdap2 . hahah 

thanks kawan2 ku setia dengan aku even senng even susah . masa aku rasa down korg lah semangat . bila happy korg igtkan jgn lupa diri .. korg the best .. lepas ni dpt ke aku cari pengganti korg .. for sure takde . takde yg sebiji mcm korg kat luar sana . takde dah ! full stop . terima kasih yg teramat sgt sbb create memories terindah yg buat aku syg gila kat korg and yg boleh ku tulis bagi tatapan semua . ahha alhamdulillah bersyukur sbb Allah kurniakan kawan mcm korg ..hopefuly our friendship kekal hingga ke syurga amin . 


FIVE ZERO ONE 

tahun 2015 . tahun yg the best haha even sedg stress study utk spm tapi dengan sokongan and kata manis diorg ni lah yg buat aku terus berusaha .. 

'BERUSAHA TANGGA KEJAYAAN'

tahun 2015 bakal berlalu .. hari demi hari kita akn bakal tnggalkan semua nya sebagai memori . memori yg akan permanent dlm hati okey ! haha
no delete button utk delete semua memori . 
INSYAALLAH aku akan igt korg even dh besar dh bina hidup baru ehem dan masa2 akan dtg ... 
and persahabatan kita takleh stop kat sini .. takde words the end for this awesome friendship .. 


semoga kita sama2 mencapai impian dan sama2 berjaya ..




GOOD LUCK BUDDYZZ 







and untuk cikgu2 yg tersayang terima kasih cikgu . segala ilmu yyg telah cikgu curah .. semoga kami bakal menjadi anak bangsa yg berguna pada masa akan dtg dan pada masa kini . INSYAALLAH 

TERIMA KASIH CIKGU 

kata terakhir disini .. 

sahabat sejati bukan senang dicari 
sekali kita sudh milikinya tiada tukar gantinya 
hargai setiap saat bersama mereka 
jangan tinggal kan mereka disaat mereka dalam kesushan
walau macam mana pun perangai sahabat kita 
percayalah setiap sahabat yang ALLAH kurniakan 
pada kita adalah sahabat yang terbaik untuk kita 
ingat segala pengorbananya
disaat kita sedih dan berjauhan dari keluarga siapa yg ada dengan kita ?
sahabat lah orgnya
hargai mereka selagi ALLAH masih memberikan peluang
bahagia dan ceriakan mereka walau kita rasa kita terluka 
percayalah apabila kita ikhlas untuk bersahabat kita tak kisah akn perasaan sendiri
dan setiap keikhlasan pasti ALLAH balas dengan sesuatu kebaikan pada masa akan datang
jangan risau sahabat . 
dan terima kasih sahabat atas segala pertolonganmu 
terima kasih YA ALLAH . terima kasih . 

semoga persahabatan ini terus kekal dan kekal hingga ke syurga . 

AMIN 



































Wednesday, 7 October 2015

SPM is around the corner ~

Image result for weheartit exam
Assalamualaikum 

hello hello to the SPM candidates 

ahhaha apa perasaan korg ! of course lah takut and excited kannn
hahaha 

 excited ?

excited lah nak cuti panjang kann 
nak merdeka !!!

hahha 

perjuangan masih perlu diteruskan 

GOOD LUCK !! 

ahhaha mcm aku bukn SPM candidate jeeeee kann

mcm tkde perasaaan jeeee
hhhahha 
perasaan mn boleh org tau ... 
shhhhh 
rahsia mehhhh 

choi .... takut gila ni ... SPM kot bukan PMR .

haishhhh .. semoga semuanya okey 

please jgn ada soalan bocor .. tak sanggup nak repeat paper ...

tak sanggup !!!

btw . 

good luck kepada semua calon SPM yang dikasihi sekalian 
all the best

korg memng supperb punya !

Image result for weheartit exam

Saturday, 27 June 2015

My New Hobby

Assalamualaikum 
salam ramadhan ..

semoga ramadhan kali lebih bermakna 

:P

hari ni dah sepuluh hari berpuasa . alhamdulillah Allah memberi peluang untuk kita sama-sama berpuasa dalam bulan ramadhan ini . dah mcm ustazah plak .. 

hahahhahaha 


comel takkkk .. hahah ni .. dalam proses .. sikit2 lama2 jadi bukit .. hhhah kumpul duit sikit2 beli bunga .. different type of flowers .. hahah baru seronok .. klau semua sama bosan .. heheh 
tak taulah mcm mn tetiba nak tnam bunga bagai ni .. dulu tak kisah pun ... 
seronok juga sebenarnya ... pagi2 bangun tgk ada bunga yg sedng ,mekar .. semangat sikit nak gi sekolah .. hahah .. 

ni bunga ros second yang aku beli .. hahha bunga tu memnag ada .. hahah .. yg first tu mati .. maybe kecik sgt .. dah lah aku tak reti .. jaga yg susah nak jaga .. so dia sensitif then mati .. mana lah aku tahu .. hahah tapi takpe . still gagh nak tanam bunga .. yg secong ni pun skarg mcm tak sihat .. sebb haritu balik KL takde sape nak tgkkn dia .. kesian dia kena tinggal .. balik dari KL tgk dia dh layu .. seminggu juga llah tinggal .. sebelum tinggalkan tu daun dia lebat gila .. tinggal tunggu keluar pucuk je .. sedih kot hhahhaha .. over plak 


nii my first daisy .. susah juga jaga mcm ros .. mengada betul diorg ni . hahah tapi takpe ada hasilnya even takleh mkn .. seronok tau tak tgk diorg mekar cantik je.. confirm senyum bila tgk bunga tu mekar .. hari tunggu dia betul2 mekar .. love it so much !!!!!!!

ni daisy yg mekar tuuuu .. the same daisy .. sooooooooooo beautiful !!!
jatuh cinta kot . hahaha 

skarg tgh tunggu pucuk baru .. 


lepas ni bertambah lah bunga kat siniiii .. tak sabarnya nak penuh kan tempat ni dengan  bunga.. 




LOT OF LOVE 
nursyafiqah 








Wednesday, 3 June 2015

#hati

Assalamualaikum

HAPPY HOLIDAYS !!!!
seronoknya cuti ~

hahhah harap maklum saya ada extra class to attend you know !!!
hhahhahah .. biasalah nama pun student .. lagi2 SPM candidate .. takkan lari daro program yg bakal menganggu waktu cuti .. not just that .. homework dgn kerja yg 'agak' banyak . :P

Image result for girl broken heart

itu bukan masalahnya !

after my latest blog update .. maybe i've break a heart .. who heart .. adolahhh 

sincerely , aku tak benci 
aku tak marah

tapi....

sape tak sakit hati .. 

mungkin kau tak pernah fikir or tak terfikir hati org lain .. mungkin kau fikir tapi kau tak buat apa2..
sometimes tak semua org boleh tahn .. tahan dengan apa.. aku rasa kau tau .. 
here aku bukn nak salah menyalhkan .. 
but... kau ... kau pertikaikan .. membesarkan benda yg kecik .. maybe aku tak gangster klau tulis katblog .. kenapa tak face to face .. dah2 lah hati sakit kerana mulut kerana kata2.. confirm kau 'pangkah aku balik' ... yes .. aku tau aku pengecut ! .. mungkin kau fikir aku nak satu dunia tau kau salah .. just like i mention aku tak salahkan .. kau besarkan benda yg kecik .. aku tak ckp2 apa .. aku just avoid kan diri .. then kau kata hati kau takde sape yg jaga .. 
kau tak jaga hati org makanya takde sape nak jaga hti kau ... maybe kau nak ckp real friend akan terima kau seadanya ... but .. sabar seseorg tu ada limit .. manusia .. tak semua boleh bersabar ... one day, sabar tu pun boleh hilang .. mungkin kau nak ckp kau tak fake .. jadi diri kau .. habistu klau org tu asyik buat benda jahat .. so dia takleh buat benda baik ,, sbb klau dia benda baik dia fake .. manusia boleh berubah .. aku taknak paksa .. or klau tak faham apa yg aku ckp ni .. abaikan .. takyah panjang2kan masalah ni .. nanti klau dipanjang kan .. benci menbenci plak ... so better kita move on 

Image result for girl broken heart

fikir2kan lah .. aku rasa kau boleh fikir benda ni .. 

aku nak minta maaf 
aku tahu aku banyak buat masalah and susahkan hidup kau .. 
sakitkan hati kau even aku tak ckp apa2..


aku tak pernah benci kau . tapi kau yg rasa ..
siapa aku nak benci org .. just elakkn dari salah faham ... 
maybe kita tak ditentukan untuk rapat forever .. mungkin ada yg lebih untuk kau ...

takyah sedih.. move on ... 

sekian 

Image result for girl broken heart



Friday, 29 May 2015

#friendshipgoals

Assalamualaikum 

salam satu Malaysia !!!

alhamdulillah .. exam dah habis !!! 
boleh lah rasa tenang sikit .. even dalam hati tgh risau asal result!
ni baru peraasan utk exam yg biasa belum SPM !!! 
tercabut kot jantung .. hahhaha 
haishhhh

ok that's not the topic okey 



FRIENDSHIP 

zaman sekolah ni friendship always the first .. apa2 pun kawan .. everything lahh 
lagi2 kaum2 hawa.. tk boleh tnpa kawann .. hahha seronok bila ada kawan yg otak gila2 ..
 jumpa memnag gelak macam ***** hahahha 

happy sentiasa ... hilang stresss .. lagi best dapat kawan yng sekepala !!
hahhah
terbaikkkkk kauuu .. hahhaha 
tapi kawan pun mcm2 jenis pun ada .. hahha klau baik tu baiklah .. klau yg ***** aishhh 
memang sakit hati lah jawabnya .. manusiakan .. takde yg sempurna ..

nak bagitahu yg aku rindu lepak dgn kawan2 aku yg gila2 dulu tu ... 4ofus .. ceh nama group ke tuu .. not lahhh .. nama group kena rahsiakan .. nanti ada org iri hati .. butttttt
im really miss the moment together with them .. so much memories ... 


to nyawa, jantung and cinta .. hhahah jiwang plak panggillan tuuu .. hahhaha 

the moment kita gelak sama2 sampai tak cukup nafas.. sampai tak tahan nak gi toilet.. gelak sampai sakit perut ... gelak samapi cikgu pun menyampah .. hahha .. 
aku rindu ...

nampak mcm aku yg asingkan diri .. aku yg avoid daarii korg ... aku rasa korg tahu kot sbb apa .. aku ni jahat .. kawan pun nak pilih2 .. tapi aku tak selesa lahhh .. Si Dia tu asyikkkkk cakap buat sakit hati .. taknak benci dia . but ... ntah lahhhh .. :'/

hope korg faham okey .. what ever it is .. korg memang kawan gila2 yg awesome ... korg bukn gila yg gila tu .. hahha *merepek apa kau ni *
korg memng *thumbs up *
haihshhhh rindu kome !!!
hahahahha .. cuti ni ada kelas kita selfie gila2 lagi hahhahh a.. :*
hope korg happy okey .. klau ada masalah kita citer kat group ke ... bila2 pun boleh .. jgn simpan srg2 .. kita satu group need to share ... cewahhhh .. hahhahha .. 
aku sentiasa sedia utk dgr masalah korg ... and kita hadapi segala cabaran sama2 .. hahah cewahhhhhhhhhhh hahahahahaha :D


LOT OF LOVE 

hati 

muahhhhhh 
hahhaha

nursyafiqah




NEXT JOURNEY

salam sejahtera too. yes next journey . new another journey after matrik journey. one year kat matrik had been end ! okey rindu m...