Sunday, 22 April 2018

THANKS READER

ASSALAMUALAIKUM

Tak sure lah ada ke tak reader . hahah tapi bila check kat views mcm ramai . hahaha btw thank you so much . for those yang terbaca or yang selalu baca en . hahah iam happy . and sorry lah klau ada comment yang terlepas pandang . tak expect pun . hahahah really thanks . XOXO



LOT OF LOVE to my readers ....


XOXO
-NS-

Thursday, 29 March 2018

MOVE ON

Assalamulaikum ...

March will end and April will come.
Bye bye March . I will miss you !

Hello and Salam kepada insan yg terbaca blog ni .

Actually, few days before today iam in process moving on ! why ?
Aku baru tahu yang my crush liking someone else . YA! Mesti lah down sikit hahha. Tak lah broken sangat. So, aku nk move on lah .

When the moment of move on are starting ! Suddenly, he became so friendly and out going towards me . What should i do ! He made my life more complicated okey !

He made me feel like i should chase him and stay ! okey even dia tak pernah mention untuk minta aku suka dia or stay . But, aku suka dia kot .

I can't stop ! Susah ! Tapi boleh je .

Apa2 pun . Aku berserah and follow the flows. Kita chill2 dulu. Masa bnyak lagi. Selagi dia tak kawin aku akan cuba ! hahahah move on ke tu ! macam tak je kan nak move on . Wait and see je lah !

okey bye bye dulu ! 

-NS- 

Thursday, 8 March 2018

Taman Kenanga

Assalamualaikum ..

hello2 March dah start ! Kelas pun dah start ! What a surprise, satu taman dengan crush . huhuhu kat Taman ni ada dua block je . Aku stay kat block first crush block berdepan . Tapi, rumah dia menghadap belkang kawasan taman lah lebih kurang . Rumah aku menghadap kolam ! Ada swimming pool wei ! Btw this sem aku tak duduk kolej . Ada masalah tertentu bukan lah tak dpt kolej . So sewa kat sini depend on tingkat lah kot . Rumah aku paling atas, tingkat 4 . Kat sini ada 4 tingkat je . So, takde lift lah ye . Jarak ke Uitm Bandaraya Melaka pun tak lah jauh sagt tapi, kita org still kena naik grab sbb klau jalan kaki lama juga lah nak sampai and penat . Yelah sampai je kampus kena naik tangga . So, sape suka adventure gila2 tu bolh lah kot jalan kaki .



Citer pasal crush . What a 'JODOH'. Jodoh ke ? hahah kita org satu taman K . hahaha sape sangka . hahaha tapi tak nak fikir lebih2 and harap lebih2 . Semua tu kuasa Allah .

' If we meant to be together , we will be together' 

The best day ever . Swimming sama2 . Iam crying . hahahha Even bagi org lain . ekelehhh . But Allah je tau happynya aku . Even boleh jumpa hari2 dalam kelas . 






Happy tu happy . But, sometimes aku fikir mcm aku terlalu berharap ke ? Sah2 lah aku fikir dia takde perasaan kat aku. Ntah lahhh. But, i like him . arghhhh . Kadg2 sedih gak . yelah . Aku dengn dia satu kelas , duduk dekat2 tapi jarang gila nak sembang . Dia nk tegur aku lagi lah . ermmmmm Sedih . I miss sem 1 punya moment2 with him. I hope this sem lagi seronok. haishhhhhh Aku berserah pada Allah , and teruskan usaha utk mendekati dan mengenali him . hahhha

So , i will stay here maybe 2 years . Lagi 2 tahun je guys ! Cepat lah masa berlalu . tapi , student life is better kot . Stop growing up boleh tak . I miss my mtric life . Happy always kot ! Gelak2 . Geng yang tak matang2 tu hahahha . Even hari2 kelas full. ermmmmmmmm . i miss Matric ..... huhuhuhu

okey sis end kat sini . nak siap2 Balik! haha Okey cau dulu !

LOT OF LOVE
-NS-







Saturday, 24 February 2018

SEM 2 - FIGHTING

ASSALAMUALAIKUM...

2018 . Sem 2 will start soon . Iam not ready . But excited ?!?!?!?!?!? HAHAHAHHA excited lah sgt .
Btw iam so grateful b'cuz my result is okey lah . Faham je lah maksud OKEY LAH tu. means tak DEKAN tak FAIL . Middle . So , my previous post pun cerita pasal KDRAMA en so tu lah hobi yang sis buat masa cuti sem . Cuti sem pun bukannya lama sgt pun .

Jalan mana je ?

1. KUALA LUMPUR TRIP FOR 3DAYS AND 2NIGHTS





HERE THE VID .. E N J O Y ! !

2. LOST WORLD OF TAMBUN !








Tu je ye.  apa2 pun still enjoy . Luangkan masa with my best friend . Next cuti sem nak gi mana ek ? hahahha . Tak nak plan awal. klau Plan awal2 mesti tak jadi punya . Chill2 je . Baru best.

TAKUT ! NERVOUS ! why ???? Hadoi .. nak masuk sem pun takut mcm nk gi exam ! Sis Cry . 2Tahun 6Bulan je lagi . Lama k . okey lah tu . Org lain ambik degree 4 tahun aku 3 je . bersyukur please . Struggle je . Demi masa depan yang cerah . Amin . 

Can't wait for new adventure wuuuuuu kih kih kih .


okey allssss GOOD NIGHT . 

LOT OF LOVE 
-NS-
#RED




Wednesday, 31 January 2018

DEAR NO ONE

Assalamualaikum...

hello reader . actually aku tak tau lah sape yg baca vlog ni . funny . i write for fun actually. it's okey.
Lately ni tak tau lah . aku rajin betul layan kdrama huhu. yelah org single . tkde sape nak chat, takde sape nak sweet . talk about single . tak sangka my nenek a.k.a mak. she ask me , dah bf ke belum . kihkih . sis dah lama single. dah malas dh nak cr. so DEAR NO ONE . wait for hahah . klau ada jodoh tak ke mana . if we meant to be together we will be together. so, tak kisah sgt lah . kadg2 tu jeles juga lah dgn sweeet couple ni . tak pe . sis nk bercinta selepas kahwin . acewahhhh .

Image result for couple we heart it Image result for couple we heart it

talk about kdrama . kdrama awesome ! hahahaha even tgh single aku rasa berbunga2 jerh hahahah lawak k . hhahah lonely betul hidup . dulu benci betul korea . skrg . tak leh stop layan kdrama . hahahah so sape rasa lonely tu boleh lah layan kdrama skrg. GOBLIN best sgt . THE LEGEND OF THE BLUE SEA pun awesome . bnyak lagi . both these drama my fav .

okey okey . good night . reader . huhuhu 

LOT OF LOVE .

-NS-

Friday, 22 December 2017

week 14 - done

Assalamualaikum .......

Yeah ! alhamdulillah . Sem 1 survive ! okey tough but ya syukur masih kuat . haha . Hopefully, bertabah dan lebih kuat lepas ni. Next year dah masuk 20 guys ! i will miss my teen life ! Makin lama makin kurang kot gurau senda ! gelak tak igt dunia ni semua ! Semua muka stress hadap ass dengan test ! hahah sis tabah ! sis redho ! okeyy next month final exam . for those yg akan final juga ! good luck ! hahahha. To, sahabat2 yg bakal menjalani kehidupan di university ready lah mental anda ! mental paling diperlukan ! fizikal tu klau nk yg dapat uni yg besar and kena jalan jauh . 

cakap pasal uni . Of cuz lah i promote my uni . hahaha . City Campus tau ! hahaha Lain gila feel dia. Study dalam bangunan office sgt agak boleh lah mencabar . hahah . besar okey cabaran dia . Sape yang read blog saya ni . if ada pertanyaan about Uitm Bandaraya Melaka boleh lah tanya kat my social media . IG : officialsyafiqah . TWITTER : @f_qxh . Jangan malu jangan segan. iam here to help . cewahhhh . 



p/s: gmbr last paling complete

OKEY ! Classmate yg disayangi . hahah baru kenal. 5 more sem to survive okey . keep strong and sabr ye semua . hahahha diorg ni memang thumb up arr. semua okey buat masa ni. takde lah nak gaduh2 ke apa ke . ye lah semua dah matang en . hahaha bukan budak sekolah . hahhaha paling tua rasanya 24 kot tak pun 23. tak sure . paling muda ? budk matrik arr . 19 ! hahahha .. tapi nampak macm sebaya je en. tak tau nk cakp 19 nampak tua or 20's nampak muda. yang paling sure crush paling handsome. hahhahah opsss termention plak . hahhaha which one crush tu . taknk arr expose skrg . dah lama sikit knal then baru expose. kenal hati budi dia dulu cewahh . and i hope this friendship last forever ! taknak lah stop sampai graduate je . hahaha okey apa2 pun . wish all the best for final. diorang ni semua otak2 genius kot . semua pandai . yg kaum Adam semua terbaik .. even nakal . tapi pandai. so jangan ckap bnyak lah. diorang memang perform habis arr. First time juga arr berada dalam kalangan lelaki yang pandai2 ni . hahaha sebelum ni biasa2 je . okey2 dah . lebih2 plak puji. tapi memang aku rasa insecure dgn diorg. rupa boleh tahan arr pastu pandai plak tu . hadoi . DAEBAK ! hahahha 

okey . THE END. hahah bye bye tu je nak cerita . 

LOT OF LOVE 

-NS- MAS-  

Saturday, 16 December 2017

Y O U . M A S .

Assalamualaikum ...

long time no update hah 

i didn't know whether ada yg selalu read this blog . huhu
'or maybe aku syok sorg2 '

what so ever !

okeyyy . btw this blog is for me try smething that hard for me to say out loud. 
yeahhh iam memang mcm ni. lagi2 blog ni tak de yang rajin nak baca. ade ke? klau ada tu alhamdulillah tkde lah syok sorg2 huhuhuhuhu.

okey . actually . penat ! penat with uni life . baru sem1 kot . ya Allah parah okey. ass ! test ! presentation! WAU !!!!!!

as a beginner , hard for me ! lagi2 aku ni baru lagi dgn dunia uni ni . so bnyak benda yg tak selesa lagi . klau student diploma maybe tak susah sgt. new people . new beginning and new love huhuh
cewah love plak.. tak serik lagi ke apa aku ni . bila nk stop ni. 
as always , CRUSH. crush ye hahhaha

tapi he is different . hahahha different ke ? oky still trying to know him more. buat masa ni aku rasa dia tak tau aku suka dia kot. tapi bnyak jga lh hint yang akuu bagi . cuma tak sure dia tau ke tak . tapi secara logiknya dia sepatutnya dh tau. sbb ada situasi aku terbagi hint yang sgt ketara . sgt ketara. okey aku taknk confess skrg sbb terlalu awal. let me know him better first then i will make a decision.
so belajar dulu. kenal hati budi dia dulu. huhuhuhuhuh i hope aku sempat confess. 

M A S tu singkatan utk nama dia . huhuhuhuhuh . 

okey taknk lah tulis nama penuh. so 2 years to know him and then aku akn confess . lama tu 2 years . i hope jadi lah . aku yakin dgn takdir yg Allah tlah tetapkn. and aku percaya pada jodoh. ada jodoh ada lah . klau aku tk dpt dia means dia bukan jodoh aku. but aku akan tunjukka usaha aku and show to him yang aku serius nak kenal dia and really want him. usaha itu perlu okey hahahhah

okey jom tidur sbb sis letih . after melalui minggu yg hectic. hahha

lot of love 

-NS-

THANKS READER

ASSALAMUALAIKUM Tak sure lah ada ke tak reader . hahah tapi bila check kat views mcm ramai . hahaha btw thank you so much . for those yang...