Friday, 22 December 2017

week 14 - done

Assalamualaikum .......

Yeah ! alhamdulillah . Sem 1 survive ! okey tough but ya syukur masih kuat . haha . Hopefully, bertabah dan lebih kuat lepas ni. Next year dah masuk 20 guys ! i will miss my teen life ! Makin lama makin kurang kot gurau senda ! gelak tak igt dunia ni semua ! Semua muka stress hadap ass dengan test ! hahah sis tabah ! sis redho ! okeyy next month final exam . for those yg akan final juga ! good luck ! hahahha. To, sahabat2 yg bakal menjalani kehidupan di university ready lah mental anda ! mental paling diperlukan ! fizikal tu klau nk yg dapat uni yg besar and kena jalan jauh . 

cakap pasal uni . Of cuz lah i promote my uni . hahaha . City Campus tau ! hahaha Lain gila feel dia. Study dalam bangunan office sgt agak boleh lah mencabar . hahah . besar okey cabaran dia . Sape yang read blog saya ni . if ada pertanyaan about Uitm Bandaraya Melaka boleh lah tanya kat my social media . IG : officialsyafiqah . TWITTER : @f_qxh . Jangan malu jangan segan. iam here to help . cewahhhh . 



p/s: gmbr last paling complete

OKEY ! Classmate yg disayangi . hahah baru kenal. 5 more sem to survive okey . keep strong and sabr ye semua . hahahha diorg ni memang thumb up arr. semua okey buat masa ni. takde lah nak gaduh2 ke apa ke . ye lah semua dah matang en . hahaha bukan budak sekolah . hahhaha paling tua rasanya 24 kot tak pun 23. tak sure . paling muda ? budk matrik arr . 19 ! hahahha .. tapi nampak macm sebaya je en. tak tau nk cakp 19 nampak tua or 20's nampak muda. yang paling sure crush paling handsome. hahhahah opsss termention plak . hahhaha which one crush tu . taknk arr expose skrg . dah lama sikit knal then baru expose. kenal hati budi dia dulu cewahh . and i hope this friendship last forever ! taknak lah stop sampai graduate je . hahaha okey apa2 pun . wish all the best for final. diorang ni semua otak2 genius kot . semua pandai . yg kaum Adam semua terbaik .. even nakal . tapi pandai. so jangan ckap bnyak lah. diorang memang perform habis arr. First time juga arr berada dalam kalangan lelaki yang pandai2 ni . hahaha sebelum ni biasa2 je . okey2 dah . lebih2 plak puji. tapi memang aku rasa insecure dgn diorg. rupa boleh tahan arr pastu pandai plak tu . hadoi . DAEBAK ! hahahha 

okey . THE END. hahah bye bye tu je nak cerita . 

LOT OF LOVE 

-NS- MAS-  

Saturday, 16 December 2017

Y O U . M A S .

Assalamualaikum ...

long time no update hah 

i didn't know whether ada yg selalu read this blog . huhu
'or maybe aku syok sorg2 '

what so ever !

okeyyy . btw this blog is for me try smething that hard for me to say out loud. 
yeahhh iam memang mcm ni. lagi2 blog ni tak de yang rajin nak baca. ade ke? klau ada tu alhamdulillah tkde lah syok sorg2 huhuhuhuhu.

okey . actually . penat ! penat with uni life . baru sem1 kot . ya Allah parah okey. ass ! test ! presentation! WAU !!!!!!

as a beginner , hard for me ! lagi2 aku ni baru lagi dgn dunia uni ni . so bnyak benda yg tak selesa lagi . klau student diploma maybe tak susah sgt. new people . new beginning and new love huhuh
cewah love plak.. tak serik lagi ke apa aku ni . bila nk stop ni. 
as always , CRUSH. crush ye hahhaha

tapi he is different . hahahha different ke ? oky still trying to know him more. buat masa ni aku rasa dia tak tau aku suka dia kot. tapi bnyak jga lh hint yang akuu bagi . cuma tak sure dia tau ke tak . tapi secara logiknya dia sepatutnya dh tau. sbb ada situasi aku terbagi hint yang sgt ketara . sgt ketara. okey aku taknk confess skrg sbb terlalu awal. let me know him better first then i will make a decision.
so belajar dulu. kenal hati budi dia dulu. huhuhuhuhuh i hope aku sempat confess. 

M A S tu singkatan utk nama dia . huhuhuhuhuh . 

okey taknk lah tulis nama penuh. so 2 years to know him and then aku akn confess . lama tu 2 years . i hope jadi lah . aku yakin dgn takdir yg Allah tlah tetapkn. and aku percaya pada jodoh. ada jodoh ada lah . klau aku tk dpt dia means dia bukan jodoh aku. but aku akan tunjukka usaha aku and show to him yang aku serius nak kenal dia and really want him. usaha itu perlu okey hahahhah

okey jom tidur sbb sis letih . after melalui minggu yg hectic. hahha

lot of love 

-NS-

Thursday, 28 September 2017

NEXT JOURNEY


salam sejahtera too.

yes next journey . new another journey after matrik journey. one year kat matrik had been end ! okey rindu matrik! tak leh move on lagi kot .

tapi perjuangan harus diteruskan. btw lama sgt tak update blog. awkward nak start balik. so aku update je lah and iam ignore if ada or takde org baca . whatever je lah . rasa mcm nak stop je blog ni . tapi im in love with my on blog . this blog ada bnyak cerita ! yes story about my life . ye lah nak  buat tutorial ke nak bgi tips ke apa ke aku tak reti. hahahahah . 



okey aku now baru sambung study kat UITM . ye uitm . ye uitm . hahah
okey kat mana yeeee kat MELAKA you alls !!!!!
jauh kan kena campak hahhaa. okey ni lah hidup sebagai seorang traveler . cewahhhh . dari perak ke perlis and seterusnya ke melaka . okey bukan jasin bukan lendu but UITM KAMPUS BANDARAYA MELAKA . yes tgh2 town . hahahh mall everywhere. buat masa ni aku tak gi mn2 lagi sbb takde geng lagi . hahhaha maybe akan datng . okey uitm aku ambik ijazah sarjana muda pengurusan perniagaan (kepujian) perniagaan antarabangsa . or degn singkatan budk2 uitm panggil course IB . okey aku tak expect for this new journey . omggggg degree dah . oeky of cuz lah takut ! semoga aku dengan kawan2 yg tgh sambng degree dapt graduate on time ! AMIN . andddddd aku the only student matrik perlis kat melaka ni. hahaha takde geeng .. tapi uum ramai kawan2 ku ! tak adil ! aku sunyi kot tanpa mereka !

okey dah jauh dri abah dengn mak and my home sweet home . takleh balik selalu sbb jauh. kat uni ni kan bebas .k semua org tau . yes bebas . so first time masuk serious aawkward ! tempat mkn yg dekat pun satu je . yg lain agak jauh takleh gi sorg2 sbb bahaya . housemate semua okey2 tapi tu lah sekejap je lepastu tukar . sbb maybe ada yg dpt kolej ada yg kena cri tempat tinggal sendri sbb kolej limited . student baru selalunya semua dpt kolej kediaman. tpi next sem kena mohon klau dpt, dpt . if not kne lah cr tmpt lain . hopefully dpt kolej ! 

okey bnyak benda nk cerita tpi malas! aku ni malas je kan . hahahah whatever . 

bye

-NS-


Saturday, 23 July 2016

MY NEW JOURNEY

Assalamualaikum 

lama gila tak update !
nak start pun dah tak reti kot ! hahah

okey new journey 
my new journey at KOLEJ MATRIKULASI PERLIS (KMP)
okey dah sebulan baru nk cerita . masa first2 tu tak de feeling . hahha 
skarng ni baru ada idea nak cerita . 

first thing first ! roomate aku ! gila baik ! memng sama2 masuk air . masa first week tu memng masing2 tak tunjuk lagi gila dia tu . skrg ni . hahaha memang . haish ,hahah speechless terus . 
isu2 negatif maybe belum lagi . insyaallah takde . hahah semogalah . dah besar dah masing2 . kawan semua memng best . nk kata ada bff tu takde la . awal lagi . but my geng RED is NUMBER ONE FOREVER . memng takde pengganti . 

okey next . study . okey new environment . so maybe banyak benda yg kelang kabut lagi . ye lah org tak pernah stay jauh dari family and tak pernah stay asrama . memang lain lah suasana belajar . skrng ni awal lagi . so tak stress sgt . stress sikit2 lah . now keje pun dah nak start bnayk. dah lah dgn ngantuknya dgn keje bnyaknya . hadui . pernah satu hari tu aku tidur pukul 2;30 pagi . tk pernah aku buat hw sampai pukul 2;30 pagi . hahahha 

then , crush. hahaha jgn cerita lah . memng ada . haha normal lah tu . hahaha okey taknk cerita panjang2 sbb memng pnjng . 

okey kt KMP ni . aku try to achieve my target . aku takut juga lah . eee takut sgt . ni lah penentu aku masuk U ke tak . memng kena struggle gila . berkali ganda struggle dr SPM. subjek makin susah . makin mencabar . pensyarah kat sini memng superb baik . memng diorg bnyak tolong student . pensyarah utk class aku memng terbaik dan sgt baik . bersyukur gila kot . takde lah stress sgt . 

okey apa yg best kat sini . haha nnti dulu mana boleh cerita skrg . aku baru sebulan kot . aktiviti pun tak bnyak lagi . 

anddd . kebnyakkn student kat sini org PERAK . hahhaha . tappi yang pasti roomate aku org sg.petani, kedah . memang lepasni ckp kedah lah aku . and ada sorg roomate org pinang . so best la sbb dari different tempt kn . 

okey ! aku ngantuk kot . hahhaha 

Sincerely , 

NUR SYAFIQAH 

Tuesday, 8 December 2015

FIVE ZERO ONE

ASSALAMUALAIKUM

FIRST THING FIRST 

CONGRATULATION TOO ALL SPM CANDIDATE YANG BERJAYA MENAMAT PELAJARAN ANDA DI PERINGKAT SEKOLAH MENENGAH !!! 

SO ! JOM KITA ENJOY !

ops ! hahah amboi terover .. btw im happy and bersyukur sgt dpt habiskan SPM dengan tenang alhamdulillah .. haha takut gaizz tunggu result .. 

happy plus sedih 

ye lahh mana tak sedih lepas ni tak menjalani rutin macm sebelum .. tak dgr lagi cikgu membebel kan perhimpunan . dalm kelas . kena marah sebb tk siap homework . dapt homework yg melambk. and lepas tak update kat twitter pasal homework yg bertimbuun .. ya Allah perasaan apakah ni .
and  more kawan2 .. kawan2 sekelas yang ya ampun comel2 handsome2 pelik2 gedik2 baik2 mcm2 ada hahah.. rindu kot nak sembng nak cerita nak gelak2 buat lawak yg tak pernah lawak .. and more .. andddddddd rindu nak mkn bekal diorg yg sdap2 . hahah 

thanks kawan2 ku setia dengan aku even senng even susah . masa aku rasa down korg lah semangat . bila happy korg igtkan jgn lupa diri .. korg the best .. lepas ni dpt ke aku cari pengganti korg .. for sure takde . takde yg sebiji mcm korg kat luar sana . takde dah ! full stop . terima kasih yg teramat sgt sbb create memories terindah yg buat aku syg gila kat korg and yg boleh ku tulis bagi tatapan semua . ahha alhamdulillah bersyukur sbb Allah kurniakan kawan mcm korg ..hopefuly our friendship kekal hingga ke syurga amin . 


FIVE ZERO ONE 

tahun 2015 . tahun yg the best haha even sedg stress study utk spm tapi dengan sokongan and kata manis diorg ni lah yg buat aku terus berusaha .. 

'BERUSAHA TANGGA KEJAYAAN'

tahun 2015 bakal berlalu .. hari demi hari kita akn bakal tnggalkan semua nya sebagai memori . memori yg akan permanent dlm hati okey ! haha
no delete button utk delete semua memori . 
INSYAALLAH aku akan igt korg even dh besar dh bina hidup baru ehem dan masa2 akan dtg ... 
and persahabatan kita takleh stop kat sini .. takde words the end for this awesome friendship .. 


semoga kita sama2 mencapai impian dan sama2 berjaya ..




GOOD LUCK BUDDYZZ 







and untuk cikgu2 yg tersayang terima kasih cikgu . segala ilmu yyg telah cikgu curah .. semoga kami bakal menjadi anak bangsa yg berguna pada masa akan dtg dan pada masa kini . INSYAALLAH 

TERIMA KASIH CIKGU 

kata terakhir disini .. 

sahabat sejati bukan senang dicari 
sekali kita sudh milikinya tiada tukar gantinya 
hargai setiap saat bersama mereka 
jangan tinggal kan mereka disaat mereka dalam kesushan
walau macam mana pun perangai sahabat kita 
percayalah setiap sahabat yang ALLAH kurniakan 
pada kita adalah sahabat yang terbaik untuk kita 
ingat segala pengorbananya
disaat kita sedih dan berjauhan dari keluarga siapa yg ada dengan kita ?
sahabat lah orgnya
hargai mereka selagi ALLAH masih memberikan peluang
bahagia dan ceriakan mereka walau kita rasa kita terluka 
percayalah apabila kita ikhlas untuk bersahabat kita tak kisah akn perasaan sendiri
dan setiap keikhlasan pasti ALLAH balas dengan sesuatu kebaikan pada masa akan datang
jangan risau sahabat . 
dan terima kasih sahabat atas segala pertolonganmu 
terima kasih YA ALLAH . terima kasih . 

semoga persahabatan ini terus kekal dan kekal hingga ke syurga . 

AMIN 



































Wednesday, 7 October 2015

SPM is around the corner ~

Image result for weheartit exam
Assalamualaikum 

hello hello to the SPM candidates 

ahhaha apa perasaan korg ! of course lah takut and excited kannn
hahaha 

 excited ?

excited lah nak cuti panjang kann 
nak merdeka !!!

hahha 

perjuangan masih perlu diteruskan 

GOOD LUCK !! 

ahhaha mcm aku bukn SPM candidate jeeeee kann

mcm tkde perasaaan jeeee
hhhahha 
perasaan mn boleh org tau ... 
shhhhh 
rahsia mehhhh 

choi .... takut gila ni ... SPM kot bukan PMR .

haishhhh .. semoga semuanya okey 

please jgn ada soalan bocor .. tak sanggup nak repeat paper ...

tak sanggup !!!

btw . 

good luck kepada semua calon SPM yang dikasihi sekalian 
all the best

korg memng supperb punya !

Image result for weheartit exam

Saturday, 27 June 2015

My New Hobby

Assalamualaikum 
salam ramadhan ..

semoga ramadhan kali lebih bermakna 

:P

hari ni dah sepuluh hari berpuasa . alhamdulillah Allah memberi peluang untuk kita sama-sama berpuasa dalam bulan ramadhan ini . dah mcm ustazah plak .. 

hahahhahaha 


comel takkkk .. hahah ni .. dalam proses .. sikit2 lama2 jadi bukit .. hhhah kumpul duit sikit2 beli bunga .. different type of flowers .. hahah baru seronok .. klau semua sama bosan .. heheh 
tak taulah mcm mn tetiba nak tnam bunga bagai ni .. dulu tak kisah pun ... 
seronok juga sebenarnya ... pagi2 bangun tgk ada bunga yg sedng ,mekar .. semangat sikit nak gi sekolah .. hahah .. 

ni bunga ros second yang aku beli .. hahha bunga tu memnag ada .. hahah .. yg first tu mati .. maybe kecik sgt .. dah lah aku tak reti .. jaga yg susah nak jaga .. so dia sensitif then mati .. mana lah aku tahu .. hahah tapi takpe . still gagh nak tanam bunga .. yg secong ni pun skarg mcm tak sihat .. sebb haritu balik KL takde sape nak tgkkn dia .. kesian dia kena tinggal .. balik dari KL tgk dia dh layu .. seminggu juga llah tinggal .. sebelum tinggalkan tu daun dia lebat gila .. tinggal tunggu keluar pucuk je .. sedih kot hhahhaha .. over plak 


nii my first daisy .. susah juga jaga mcm ros .. mengada betul diorg ni . hahah tapi takpe ada hasilnya even takleh mkn .. seronok tau tak tgk diorg mekar cantik je.. confirm senyum bila tgk bunga tu mekar .. hari tunggu dia betul2 mekar .. love it so much !!!!!!!

ni daisy yg mekar tuuuu .. the same daisy .. sooooooooooo beautiful !!!
jatuh cinta kot . hahaha 

skarg tgh tunggu pucuk baru .. 


lepas ni bertambah lah bunga kat siniiii .. tak sabarnya nak penuh kan tempat ni dengan  bunga.. 




LOT OF LOVE 
nursyafiqah 








week 14 - done

Assalamualaikum ....... Yeah ! alhamdulillah . Sem 1 survive ! okey tough but ya syukur masih kuat . haha . Hopefully, bertabah dan leb...