Saturday, 23 July 2016

MY NEW JOURNEY

Assalamualaikum 

lama gila tak update !
nak start pun dah tak reti kot ! hahah

okey new journey 
my new journey at KOLEJ MATRIKULASI PERLIS (KMP)
okey dah sebulan baru nk cerita . masa first2 tu tak de feeling . hahha 
skarng ni baru ada idea nak cerita . 

first thing first ! roomate aku ! gila baik ! memng sama2 masuk air . masa first week tu memng masing2 tak tunjuk lagi gila dia tu . skrg ni . hahaha memang . haish ,hahah speechless terus . 
isu2 negatif maybe belum lagi . insyaallah takde . hahah semogalah . dah besar dah masing2 . kawan semua memng best . nk kata ada bff tu takde la . awal lagi . but my geng RED is NUMBER ONE FOREVER . memng takde pengganti . 

okey next . study . okey new environment . so maybe banyak benda yg kelang kabut lagi . ye lah org tak pernah stay jauh dari family and tak pernah stay asrama . memang lain lah suasana belajar . skrng ni awal lagi . so tak stress sgt . stress sikit2 lah . now keje pun dah nak start bnayk. dah lah dgn ngantuknya dgn keje bnyaknya . hadui . pernah satu hari tu aku tidur pukul 2;30 pagi . tk pernah aku buat hw sampai pukul 2;30 pagi . hahahha 

then , crush. hahaha jgn cerita lah . memng ada . haha normal lah tu . hahaha okey taknk cerita panjang2 sbb memng pnjng . 

okey kt KMP ni . aku try to achieve my target . aku takut juga lah . eee takut sgt . ni lah penentu aku masuk U ke tak . memng kena struggle gila . berkali ganda struggle dr SPM. subjek makin susah . makin mencabar . pensyarah kat sini memng superb baik . memng diorg bnyak tolong student . pensyarah utk class aku memng terbaik dan sgt baik . bersyukur gila kot . takde lah stress sgt . 

okey apa yg best kat sini . haha nnti dulu mana boleh cerita skrg . aku baru sebulan kot . aktiviti pun tak bnyak lagi . 

anddd . kebnyakkn student kat sini org PERAK . hahhaha . tappi yang pasti roomate aku org sg.petani, kedah . memang lepasni ckp kedah lah aku . and ada sorg roomate org pinang . so best la sbb dari different tempt kn . 

okey ! aku ngantuk kot . hahhaha 

Sincerely , 

NUR SYAFIQAH 

1 comment: